Over ons

Gebaseerd op ervaringen van mensen die zelf een huis bouwden, kwamen we op het idee om kennis te delen, met als doel mensen de weg te wijzen. Veel mensen ontzeggen zichzelf namelijk vaak een mooie droom. Omdat zij bij voorbaat al denken dat een huis laten bouwen moeilijk is, of niet haalbaar. Dachten wij.

We zijn geen objectieve journalisten, maar amateurs die de ervaringen als klant willen delen. We verrijken onze ervaringen op basis van nieuws en ontwikkelingen, reacties van lezers.

We willen particuliere klanten beslagen ten ijs laten komen, enthousiasme prikkelen, ze op alle mogelijke manieren helpen. We geloven er in dat onze lezers op deze manier zelf hun keuzes beter kunnen maken, en beter gesprekken met partijen kunnen voeren.

We vinden dat mensen niet óver (het internet) elkaar, maar mét elkaar moeten praten. Je zult daarom bijvoorbeeld geen rating of waardering van partijen op onze site vinden (feedback is iets voor dienstverlener en zijn klant, zij moeten zelf in gesprek gaan, vinden wij).

We steven er wel naar om de aanbieders van Nederland zo goed mogelijk in beeld te hebben: voorbeeld door het proberen aan te bieden van een lijst van bouwers in Nederland.

We willen de markt zoals deze normaal gesproken verloopt, niet verstoren. Maar wel makkelijker maken voor de particuliere klant. En we willen er ook aan mee doen. Zo staan we gast artikelen toe van bijvoorbeeld een expert, of bouwbedrijf, omdat het bijvoorbeeld interessant is om te weten hoe zo’n partij tegen een ontwikkeling aan kijkt. We laten dan duidelijk zien dat het hier om een gastartikel gaat. Ook staan we advertenties toe, maken we het aanvragen van brochures en offertes makkelijker en hiervoor ontvangen wij een fee (geld).

Dit gebeurde voordat wij begonnen ook al. Maar nooit zo makkelijk voor de particulier, voor mensen zoals jij en ik, mensen met een droom ooit eens zelf een huis te laten bouwen.