Hoe sluit je je nieuwe huis aan op media: internet, tv en bellen

Vóór je verhuizing al regelen: je aansluiting voor Internet TV en bellen

Stel je voor. Je gaat straks verhuizen, aan t einde van een dag hard werken, staat alles. Tijd voor ontspanning! Fijn als dan meteen je wifi het doet en je Netflix of televisie op kunt zetten. In dit artikel hoe je internet en tv aansluitingen regelt.

Nadat de netbeheerders je huis hebben aangesloten op het landelijke glasvezel danwel koper netwerk (begin met die aanvraag vroeg!), kun je je media aanbieder gaan kiezen. Controleer alvast in je huis waar je internet binnenkomt, zodat je weet waar straks je wifi router kan komen.

Maar wat is een goede aanbieder? (Provider) Er zijn verschillende vergelijkingssites zoals ….waarop je aanbieders kunt vergelijken. Let echter goed op wat de echte prijzen per maand zullen zijn: vaak wordt er een korting gegeven voor de eerste paar maanden, en zie je dat bedrag (bijv 30 per maand) terug in de vergelijker, maar betaal je na een paar maanden gewoon ook 50 euro per maand.

Light of uitgeklede pakketten zoals die van Tele2 light zijn vaak goedkoop. Maar bieden minder snelheid (ca 20 mb/s).

Belangrijkste is dus vooraf na te denken wat je denkt te gaan gebruiken: heb je opgroeiende, gamende kinderen dan heb je meer data snelheid nodig, maar ook waarschijnlijk wifi versterkers (ookwel wifi repeaters, die verspreiden je wifi verder, bijvoorbeeld naar boven).

Wil je alleen internetten, dan volstaat 20 mb/s best.

Wil je meer dingen doen zoals films of muziek downloaden en films kijken, zoek dan een aanbod dat boven de 80mb/s uitkomt.

Ben je iemand die veel mobiel belt en nog maar weinig echte televisie kijkt, bestel dan niet klakkeloos een alles in 1 pakket, maar overweeg bijvoorbeeld een sneller internet only aanbod.

Een laatste aandachtspunt is om eens na te denken over hoeveel mensen er tegelijk gebruik zullen maken van je wifinetwerk. Werkt mama thuis, kijkt papa tegelijk voetbal zit er een kind voor huiswerk te skypen en de ander te gamen, dan gaat er behoorlijk wat data door. Als er dan ook nog 2 apparaten zoals alarm of beveiligingscamera’s standaard het netwerk belasten, dan is sneller internet zeker nodig.

Glasvezel is het snelste internet. Adsl en kabel zijn een stuk langzamer. Je kunt op de vergelijkingssites snel bekijken wat op jouw postcode mogelijk is.

Controleer nadat je bent aangesloten een je internet snelheid. Dat kan bijvoorbeeld via apps in de appstore.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.