Jouw Energie Delen

Zelf energie opwekken, en wat je overhoudt aanbieden aan anderen

Nul op de meter. Een passief huis: een huis zonder uitstoot. Dit zal naar verwachting de toekomst zijn. Bouwers bieden over het algemeen al een passief huis variant aan. Maar hoe kun je nu zelf zorgen dat je bijdraagt aan een beter milieu? Er zijn een aantal interessante energie partijen die groene stroom aanbieden. Vaak is het zo dat je bij een nieuw huis, als je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, je energie kunt overhouden. Powerpeers bijvoorbeeld biedt dan de mogelijkheid dat jij die energie aan kunt bieden aan anderen. Zo gaat jouw energie rekening naar beneden, en draag je je steentje bij. Engie heeft ook zo een variant.

Via welke energie aanbieders kun jij jouw energie delen met anderen?

Over het algemeen verschillen de energie aanbieders niet veel van elkaar. Een gedeelte groen opgewekte stroom, wordt aan je aangeboden, al dan niet gemixt met anders opgewekte vormen en aangeboden als “groen”. Tarieven zijn verder vrij ontransparant en verschillen in dagelijks gebruik nauwelijks. Acties zijn vaak maar kort geldig. Is het tarief per kilowatt gunstig, zijn de transportkosten weer hoger. Uiteindelijk nauwelijks verschil dus. Dus waarom vergelijken op tarief en kosten. Wij verwachten dat groene bronnen en slimmer gedeelde energie de toekomst heeft en hebben daarom onderstaande aanbieders geselecteerd: Greenchoice, Powerpeers en Engie.

Engie koppelt particuliere energie opwekkers aan mensen die ook voor groene stroom willen kiezen maar dit niet zelf kunnen.

Greenchoice heeft Nederlandse energie en is duidelijk over de energiebronnen. Wij vinden het mooi dat je bij hen kunt vergelijken tussen de verschillende groene bronnen.

Powerpeers Het Powerpeers-platform koppelt mensen simpel en slim aan hun netwerk van opwekkers en afnemers. Zo is er altijd schone energie. Energie voor elkaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.