Offertes bij meerdere aannemers met korting aanvragen, en vergelijken

Offertes bij meerdere aannemers met korting aanvragen, en vergelijken: hoe werkt het?

Heel simpel: jij geeft zo goed mogelijk aan wat je graag zou willen bouwen. Wij zoeken op basis daarvan contact met de aannemers waarvan wij denken dat deze jouw wensen goed kunnen vervullen. We vragen voor jou alvast om korting. Voor ons is dat echt handwerk, maatwerk: hoe beter je ons vertelt wat je zoekt (door de lijst hieronder aan te vinken), hoe beter we voor je kunnen onderhandelen en zoeken. Neem dus de tijd! Mocht je vragen hebben mail ons dan of bel: 0658809926.

Na een tijdje ontvang je één of meerdere aanbiedingen van de aannemers. Daarna is het aan jou om aan te geven met wie je contact wilt zoeken. Mocht je via deze weg uiteindelijk met de aannemer in zee gaan, dan is het enige dat wij verlangen een berichtje. Wij kunnen dan registreren dat het gelukt is een klant aan te brengen voor deze aannemer (ons verdien model).

Probeer het eens. Het is gratis en vrijblijvend, voor iedereen die al écht weet welk huis hij of zij wil laten bouwen. 

Vind de aannemer die bij je past

Hoe werkt het vinden van een aannemer?

Vul de vragen hieronder in. (Vind je het lastig een vraag te beanwoorden, scroll dan even naar beneden om toelichtingen en voorbeelden te vinden.) Vul de vragen hieronder in en email ons eventueel foto´s van je droomhuis op bouwzelfjedroomhuis@gmail.com. Hulp: Voor inspiratie en voorbeelden (van grondvlak vorm of goothoogte bijvoorbeeld) kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Groothuisbouw in Emmeloord. Ook een goede tip is Home 2 Build, een super knappe woonconfigurator. Het geeft ook een indruk van benodigde budgetten.

Toelichting op hoe vind ik een aannemer

Voor inspiratie en voorbeelden kun je bijvoorbeeld eens kijken bij Groothuisbouw in Emmeloord. Ook een goede tip is Home 2 Build, een super knappe woonconfigurator.

De ideale bouwer

Aannemers bouwen op verschillende manieren: traditioneel wil vaak zeggen dat het huis op de bouwplaats wordt opgebouwd. De binnen muren worden opgetrokken van bijvoorbeeld lichte betonblokken. Houtskelet betekent dat de binnenmuren hout framework zijn, met bijvoorbeeld gipsplaten afgewerkt. Als het huis er eenmaal staat merk je overigens weinig van het verschil tussen traditioneel en houtskelet bouw. Bij tradtionele bouw zie je dat de verdiepingsvloeren van betonplaten zijn, bij houtskelet wordt er vaak een cementlaag (cementdekvloer) op de houten vloerconstructie gestort zodat ook bij houtskelet het geluid wordt gedempt. Soms passen bouwers combinaties toe: beneden traditioneel, boven houtskelet bijvoorbeeld.

Prefab, snel bouwen

Houtskelet wordt veel toegepast in prefab bouw (de wanden worden in de fabriek ge pre-fabriceerd: pre-fab, maar ook non-houtskelet kan in de fabriek worden ge pre-fabriceerd), en dit leidt tot snelle bouw. In de praktijk is snelheid van bouwen echter tegenwoordig meer een kwestie van afspraken maken: traditioneel kan, als men wil, net zo snel als prefab. Prefab kan in de afwerkingsfase bijvoorbeeld ook lang duren..

Luxe en afwerking: 

Roestvrij staal, hardhouten kozijnen, hardstenen vensterbanken, stalen regenpijpen, keramische dakpannen of speciale gevelstenen. Een luxe afwerking is de investering meer dan waard, want je ervaart de luxe elke dag. Aan de andere kant kan luxe snel in de papieren lopen. Sommige bouwers hebben veel luxe werk gestandaardiseerd of kopen luxe materialen groots in. Deze kunnen vaak meer luxe tegen minder kosten aanbieden.

Zelf ontwerpen en architect: Bouwen onder architectuur.

Een goede architect kan wat prachtigs voor je maken. Hij of zij zoomt in op jouw persoonlijke wensen en vertaalt deze naar een ontwerp dat uniek is, en precies rekening houdt met het gebruik van je huis. Aan de andere kant zijn de standaard modellen die in catalogussen staan al vaak gebouwd, leveren ze geen problemen meer op. En kunnen ze ook vaak heel makkelijk worden aangepast: extra schuifpui, verplaatsen van wanden of deuren, een dakkapel of extra kamer: eigenlijk kan hier ook alles worden aangepast.

Goothoogte. 

Hoe hoog de goot komt, is kenmerkend voor de vorm van het huis. Lage goot hoogte, of laag bouw wil zeggen 1 volledige woonlaag, met daarop de verdieping met het dak: op de eerste verdieping zijn de schuine muren van het dak. Hoge goothoogte wil zeggen dat de goot boven de boven verdieping zit. 2 volledige woonlagen dus, voordat het dak begint. Hoe hoog je mag bouwen staat vaak in de bestemmingsplannen van het gebied waarin je bouwt of in de eisen van de kavel: rond 3 m is lage goot, rond 6 is hoge goot. Nok is de punt van het dak, en de nokhoogte ligt vaak weer minimaal 3 m boven de goot.

Vorm van het huis 

Rechthoekig is duidelijk: al dan niet in de breedte is de vorm van de vloer beneden straks recht hoekig. De P vorm is datzelfde rechthoekige hoofdgebouw, maar dan voor een gedeelte verbreed, aan de voor of achterkant van het huis gelijk gehouden. De T vorm heeft een zelfde soort verbreding, maar dan grofweg midden op het hoofdgebouw, in plaats van lijnend met de achter of voor gevel.

Breedte en lengte

Ook al wilt u een P of T vorm of aanbouw met garage, geeft u hier gewoon de lengte en breedte in meters op van het hoofdgebouw (de rechthoek waar alles aan kan worden gebouwd)

Waar droomt u van? Omschrijf uw droom huis

Omschrijf uw droom zo goed als mogelijk: wat moeten wij echt weten over uw droomhuis? Hecht u aan een bijzondere stijl? Wilt u vooral gemak, juist zo goedkoop mogelijk of juist het meest luxe huis? Fantaseer en laat het ons weten!

De juiste aannemer vinden past bij jouw droom huis?

Hoe ziet jouw ideale droom huis er uit? En wat kost dan het bouwen van een huis? Wil je goedkoop bouwen, of juist kwalitatief hoogwaardig. Wil je graag verrast worden door een architect? Of wil je én goedkoop bouwen, én onder architectuur?  Wij kennen alle aannemers en bouwers van Nederland.  Of althans, veel. En we kunnen je in contact brengen met een aannemer die jij nog niet kenuiteraard is uiteindelijk de klik en het vertrouwen in de mensen doorslaggevend.

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.