Je Droom

“Een eigen huis laten bouwen. Dat is niet haalbaar.” Is een veel gehoorde kreet. Onzin vinden wij: waar een wil is, is een weg. Start met dromen en wij wijzen je de weg.

Het begint met dromen: Wat voor een huis zou je (samen) willen? Waar zou je (samen) willen wonen? Is daar bouwgrond beschikbaar? En als je dan weet wat je graag wilt: wat zou dat kosten?

Houd je de kavel klein en het huis bescheiden kun je voor 200.000 euro al “sleutel-klaar” zijn. Dan wel in een gemeente als Emmen en als we uitgaan van 250m2 kavel met daarop een villa met een  lage goot, eenvoudig puntdak. In de omgeving van Rotterdam ben je voor zo’n zelfde huis 350.000 kwijt (als je tenminste een kavel kunt vinden met een kleine  opppervlakte). Staat het er eenmaal, dan is de meerwaarde vaak direct groot (misschien wel meer dan 100.000).

De plek, dat is persoonlijk, die vind je vast. Wat wil je, en wat kan je (binnen je budget) zijn 2 stappen die je tegelijk onderzoekt. Zie niet op tegen het vergunningen traject. Is het al een echte bouwkavel, dan is de wettelijke vergunningen termijn 8 weken. Als je beleid volgt is kans op een “nee”, anders dan veel mensen denken, nihil. De aannemer dient de vergunningsaanvraag voor je in.

Klik hier voor het stappenplan zelf een huis bouwen

Klik hier voor de budgetteer tool

Klik hier om alle bouwers en aannemers van Nederland te leren kennen